Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопровід

newsradio.com.ua

Четвер, 19 грудня 2013, 14:06

Україна купуватиме більше російського газу за умови прийнятної ціни, – Янукович

газопровід

Президент України Віктор Янукович заявив, що Київ готовий купувати більше російського газу в разі прийнятної для країни ціни на нього.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістам в ефірі Першого національного, повідомляє Радіо Свобода.

«Що стосується обсягів споживання: якщо буде така ціна, яка буде нас влаштовувати на газ, ми зацікавлені споживати російського газу більше, ніж будь-якого іншого, який буде дорожчим. Тобто, який газ буде дешевший, той ми і будемо споживати», – сказав Янукович.

«Демонополізація газового ринку і далі триватиме, і це буде абсолютно справедливо, враховуючи, що Україна з року в рік збільшуватиме обсяги видобутку власного газу, й інвестори, які вже прийшли в Україну, повинні мати умови збуту своєї продукції», – додав глава держави.

Нагадаємо, за підсумками російсько-українських міждержавних консультацій Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів обсягом 15 мільярдів доларів.

Крім того, «Газпром» і «Нафтогаз України» підписали доповнення до контракту на купівлю-продаж, постачання, обсяги й умови транзиту природного газу на 2009-2019 роки від 19 січня 2009 року. За словами Путіна, ціна газу становитиме 268, 5 доларів за тисячу кубометрів, хоча сьогодін вона тановить 400 доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.