Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

камерний оркестр

classica.fm

Четвер, 4 вересня 2014, 13:54

Краківський камерний оркестр дасть концерт у Львівській філармонії

камерний оркестр

5 Вересня о 18:00 годині камерний оркестр «Sinfonietta Cracovia» з Кракова виконає у Львівській філармонії  камерну музику.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної філармонії.

До Львова завітають краківські гості, які виконають камерну музику. Ансамбль має назву «Краківські камералісти» й популярність у Польщі та в усій Європі.

Розпочне концерт струнний квінтет Луїджі Боккеріні. Перу цього композитора належать близько 30 симфоній, різноманітні оркестрові твори, скрипкові та віолончельні сонати, скрипкові, флейтові та віолончельні концерти, близько 400 ансамблевих творів (струнні квартети, квінтети, секстети, октети).

Продовжуватиме музичний вечір Струнний квартет № 3 «Blatter eines nicht geschriebenen Tagebuches» («Сторінки із ненаписаного щоденника») Кшиштофа Пендерецького у версії для струнного квінтету. цей твір належить до пізнього стилю композитора, адже написаний у 2008 році.

Завершуватиме концерт музика чеського композитора, представника романтизму – Антоніна Дворжака. У його музичних творах широко використовуються мотиви й елементи народної музики Моравії та Богемії. Разом із Б. Сметаною митець є творцем чеської національної музичної школи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.