Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

піаніно

theatlantic.com

Четвер, 18 вересня 2014, 15:34

Академічний симфонічний оркестр у Львові відкриває свій ювілейний концертний сезон

піаніно

У неділю, 21 вересня, о 18.00 найстаріший колектив Львівської обласної філармонії – Академічний симфонічний оркестр – відкриє свій 75-тий концертний сезон. 

Концерт розпочне Симфонічна поема «Подвиг» патріарха галицької композиторської школи Станіслава Людкевича, інформує прес-служба Львівської обласної філармонії.

Продовжать ювілейний вечір оркестру шедеври світової класики під батутою головного диригента та художнього керівника оркестру, маестро Іллі Ступеля. Перед слухачами виступить талановита ізраїльська піаністка Дорель Голан. Виконавиця широко відома серед поціновувачів класичної музики як у себе на батьківщині, так і за кордоном. У її виконанні прозвучить Другий фортепіанний концерт Сергія Рахманінова. У виконанні оркестру також звучатиме «Фантастична симфонія» Гектора Берліоза.

Концерт відбудеться за підтримки Посольства Ізраїлю в Україні.

Довідка про виконавців

Дорель Голан виступала із оркестрами у більш, ніж 30 країнах Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки та на Близькому Сході, будучи бажаною гостею у найвідоміших концертних залах та на фестивалях світу. Згадувана критиками як «сенсаційна», «зворушлива», «захоплююча творча особистість», «піаністка, що має блискучу техніку», Дорель співпрацювала із більшістю уславлених оркестрів світу під проводом всесвітньовідомих диригентів.

Ілля Ступель – відомий шведський диригент, композитор, піаніст. Навчався у Литві, Польщі, Швеції, Данії та Італії (диригування, композиція, фортепіано і джаз). Працював диригентом у Муніципальному оперному театрі в Мальме (Malmo Opera).

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії – досвідчений творчий колектив, який береже кращі професійні традиції європейського музикування та успішно представляє столітній бренд Львівської філармонії, демонструючи високий рівень естетичного смаку та професіоналізму. Як філармонійний колектив, оркестр почав функціонувати з 1939 року.

Із 2013 р. головним диригентом і художнім керівником Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії є відомий шведський диригент Ілля Ступель, концертмейстер оркестру – заслужена артистка України Лілія Гратило, соліст-концертмейстер – Олександр Божик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.