Депутат Львівської міськради пропонує відкрити національні філіали міжнародних корпорацій в Україні

Понеділок, 29 вересня 2014, 18:30

Анатолій Крачковський звернувся до Андрія Садового з пропозицією розробити комплексні інвестиційні пропозиції в Україні для виробників продукції, філіали яких розміщені в Російській Федерації.

Про це Варіантам пвідомила прес-служба Львівської міської ради.

З березня 2014 року в Україні був розпочатий бойкот товарів російських виробників. У зв’язку з цим обсяги продажу російської продукції скоротилися на 30%. Також, на вимогу громадянської ініціативи «Економічний бойкотний рух» ЛМР ухвалила рішення по додаткове маркування російських товарів та широку інформаційну кампанію на підтримку українського товаровиробника  в місті.

Однак, є товари, виробниками яких є міжнародні корпорації, а їх філіали розташовані на території Росії. Відтак, купуючи товар добре відомої європейської марки, українські покупці, фактично, фінансують країну-теториста, найманці якої вбивають українців.  

Мова йде про таких всесвітньовідомих виробників, як «Mars Incorporated», «Wrigle», «Nestle» та інші.

Анатолій Крачковський вважає, що взаємовигідним виходом з цієї ситуації є відкриття національних філіалів цих корпорацій в Україні. Депутат просить доручити відповідним структурним підрозділам ЛМР розробити комплексні інвестиційні пропозиції названим виробникам продукції, філіали яких розміщені в РФ та скерувати звернення до Кабміну щодо розробки аналогічного комплексу заходів на державному рівні.

Нагадаємо, 25 липня Львівська ОДА зобов'язала торгівельні заклади на території області забезпечити спеціальне маркування російських товарів.

Мітки: Анатолій Крачковський, ЛМР, маркування російських товарів