Чехи інвестують 1,5 млн євро на модернізацію тепломереж у Дублянах

Четвер, 13 листопада 2014, 12:05

Т.в.о. голови ОДА Юрій Турянський та генеральний директор компанії TTS Ріхард Горки підписали 12 листопада Меморандум про співробітництво між Львівською облдержадміністрацію та чеською компанією TTS eko s.r.o.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Першим проектом, який заплановано реалізувати компанією TTS eko s.r.o. на Львівщині є модернізація котельні м. Дубляни, шляхом заміни газових котлів на новітні котли загальною потужністю до 3Мвт, які працюють на відходах деревини та іншій біомасі, а також провести заміну тепломереж міста.

Сума власних інвестицій компанії становитиме 1,5 млн. євро. Роботи щодо реалізації проекту заплановано розпочати до кінця цього року.

“Для Львівщини надзвичайно актуальною є підтримка іноземних партнерів у реалізації сучасних енергоощадних проектів, які дозволять позбутися газової залежності. Вважаю, що завдяки спільним зусиллям Львівської обласної державної адміністрації та чеської компанії ТТS eko s.r.o. в області буде збільшено рівень використання місцевих альтернативних видів палива та забезпечено ефективне використання традиційних паливно-енергетичних ресурсів.

Підписання меморандуму про співпрацю - це наш перший спільний крок на шляху до реалізації інноваційних енергоефективних проектів,” - зауважив Юрій Турянський.

Компанія TTS вже має позитивний досвід діяльності в Львівській області. Йдеться про реалізацію спільного проекту з українською компанією “Еко-оптіма” по будівництву першої в регіоні Самбірської сонячної електростанції, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

 

Мітки: Львівська ОДА, тепломережа, Чехія, Юрій Турянський