Антимонопольний комітет зобов'язав Львівську ОДА відмовитись від закупівлі зошитів з Євромайданом

Середа, 10 грудня 2014, 10:26

Антимонопольний комітет 26 листопада зобов’язав Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА відмінити закупівлю зошитів.

Про це повідомляється на сайті АМКУ, пишуть "Наші Гроші. Львів".

Планували купити зошити учнівські в клітинку на 24 і 36 аркушів, з обкладинкою, присвяченою «Революції гідності», а також зошитів у лінійку на 24 аркуші з обкладинкою, присвяченою 200-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка. Усього замовляли 379 500 зошитів. Даний тендер оголосили в серпні цього року. Очікувана вартість закупівлі складала 750 тис грн.

Скаргу в АМКУ подала фірма «НВП Поліграфсервіс». Як свідчить протокол торгів, її пропозиція була найдешевшою. Однак замовник її відхилив, вказавши, що в учасника відсутній гарантійний лист щодо безкоштовної доставки, замість того подано оборотно-сальдову відомість, також відсутня довідка кваліфікації працівників.

У жовтні було акцептовано пропозицію «Індагро Груп» на 619 тис грн. Відомо, що вартість відхиленої пропозиції «НВП Поліграфсервіс» становила майже 452 тис грн.

У своїй скарзі «НВП Поліграфсервіс» клопотало про скасування рішень про акцепт, а також відхилення її пропозиції.

АМКУ з’ясував, що «НВП Поліграфсервіс» справді не підтвердив безкоштовність доставки товару і відхилення було правомірним.

Водночас комітет встановив невідповідність пропозицій «Бі Ту Бі Експрес», «Компанія Кит» та «Індагро Груп». У складі пропозицій не було зразків товару, натомість повідомлялося, що вони будуть надані окремо. Проте тендерна документація замовника передбачала подачу їх у складі пропозиції. Таким чином замовник мав скасувати закупівлю у зв’язку з відхиленням всіх пропозицій.

Мітки: антимонопольний комітет, Львівська ОДА