У Львові мітинг проти мовного закону закінчився "розколом"

Понеділок, 2 липня 2012, 14:32

Сьогодні, 2 липня, у Львові під час мітингу проти мовного закону, активісти ГО «Опір» образились на членів ГО «Відсіч» і покинули площу перед Львівською ОДА.

«Розколу» передувало непорозуміння серед мітингуючих і організаторів. Зокрема, активісти «Опору» почали скандувати «Чия мова - того й влада!» та інші гасла під час виступу одного з організаторів. Хлопців попросили перестати кричати, оскільки присутнім не чути було виступаючих.

Опісля, громадська діячка Ольга Сало під час свого виступу зазначила, що в усіх присутніх спільна мета. «Потрібно думати про те, що нам потрібні широкі маси а не маленька купка радикалів». Після цих слів Ольги Сало представники «Опору» пішли з мітингу.

Зазначимо, що акція протесту «Зупинимо розкол України» проти законопроекту Колесніченка-Ківалова №9073 «Про засади державної мовної політики» зібрала близько 50 людей.

Нагадаємо, проект Закону України «Про засади державної мовної політики» (законопроект №9073) — законопроект, внесений народними депутатами Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим та прийнятий Верховною Радою України 234 голосами "за" в першому читанні 5 червня 2012 року. Законопроект викликав велике обурення в частині українського суспільства, масові акції протесту проти його прийняття, бійку у залі засідань Верховної Ради України при першій спробі його прийняття у першому читанні.

Мітки: закон, мітинг, мова, шептицький