УАПЦ та УПЦ КП не об’єднаються

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:39

Українська Православна Церква Київського Патріархату заявила про відмову Української автокефальної православної церкви від попередніх домовленостей щодо створення єдиної церкви.

Про це повідомляє День.

«9 липня 2015 р. у Михайлівському Золотоверхому монастирі у приміщенні Патріархії УАПЦ відбулося друге спільне засідання Комісій УПЦ КП та УАПЦ для ведення діалогу. На початку зустрічі з боку УАПЦ було надано протокол засідання Архієрейського Собору УАПЦ, у якому відкидалася попередня пропозиція щодо принципу рівності представництва для обрання делегатів на Об’єднавчий Собор (всі єпископи та по одному делегату від кожних 15 зареєстрованих релігійних організацій)», - йдеться у повідомленні.

Натомість, як наголошують у УПЦ КП, пропонувався принцип «50/50», де одна половина делегатів представляла би УПЦ КП (4877 релігійних організацій, підтримка, згідно опитувань, 44% населення України), інша половина – УАПЦ (1225 релігійних організацій, підтримка, згідно опитувань, 1,5% населення України).

В УПЦ КП вважають таку пропозицію несправедливою та неприйнятною.

Нагадаємо, на спільному засіданні комісій, яке проходило 8 червня, УАПЦ та УПЦ КП вирішили об'єднати 2 церкви у єдину Помісну Православну Українську Церкву.

Мітки: засідання, об'єдання, релігія, собор, УАПЦ, УПЦ КП