13 працівників Львівського аеропорту звинуватили у порушенні закону

П'ятниця, 21 серпня 2015, 10:33

У Міжнародному аеропорту "Львів" до відповідальності притягнуть осіб, причетних до завищення вартості авіапалива.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Міністерство інфраструктури України провело перевірку діяльності Львівського аеропорту щодо розтрати державних коштів на закупівлю пального.

За результатами перевірки стало відомо, що винними виявилися 13 працівників установи. З них 11 отримають догани, 2 – попередження. Матеріали перевірки також будуть передані до прокуратури.

Як повідомляють у Львівській ОДА, до Мінінфраструктури надійшла інформація щодо незаконного завищення цін на паливо з ініціативи постачальника після укладання договору за результатами проведеного тендеру. Переможець тендеру компанія «Окко-бізнес контракт» звернулась до аеропорту з листом про підвищення ціни, на основі чого був підписаний додатковий договір. Загалом вартість палива була завищена на 20%.

Під час перевірки Мінінфраструктури виявило, що співробітники аеропорту порушили закон про державні закупівлі.

Наразі вдалося повернути вартість закупівлі палива у Міжнародному аеропорту "Львів" до ринкового показника. У результаті переговорів було вирішено здійснити перерахунок раніше здійснених поставок.

Нагадаємо, 20 серпня стартував конкурс для заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького".

Мітки: аеропорт Львів, Мінінфраструктури