Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ua.112.ua

П'ятниця, 4 грудня 2015, 17:28

Нацбанк ліквідував "Унікомбанк" та Банк "Національні інвестиції"

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків ПАТ "Унікомбанк" та АТ "Банк "Національні інвестиції".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 25 листопада Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних вирішив відкликати банківські ліцензії та ліквідувати АТ "Банк "Національні інвестиції" та ПАТ "Унікомбанк".

Відтак, АТ "Банк "Національні інвестиції" був визнаний проблемним у вересні 2015 році. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

ПАТ "Унікомбанк” було визнано проблемним 6 жовтня 2015 року. Водночас власники банку не вживали жодних заходів для підтримки його ліквідності, покращення фінансового стану та усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку.

Зважаючи на всі ці обставини Національний банк з метою захисту інтересів вкладників відніс ПАТ "Унікомбанк" та АТ "Банк "Національні інвестиції" до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк". Також ще у березні Нацбанк України відніс АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.