Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

біженці

hromadske.tv

Четвер, 25 лютого 2016, 12:55

Бельгія посилить контроль на кордоні із Францією

біженці

Бельгія запроваджує перевірки на кордоні із Францією у зв‘язку з запланованим демонтажем місця стихійного поселення мігрантів на півночі сусідньої країни.

Про це повідомляє Euronews.

Влада Бельгії не хоче, аби шукачі притулку, які досі чекали у Кале, тепер перейшли кордон до їхньої країни. Близько трьох сотень поліцейських щоденно здійснюватимуть перевірку на різних ділянках кордону, які щодня обиратимуть самі.

Ініціатива бельгійської влади не означатиме повного закриття кордонів, а лише вибіркові перевірки. Всіх людей, яких зупинили таким чином одразу відправляють назад до Франції.

Наразі неможливо сказати, скільки саме триватиме цей контроль.

Зазначимо, кількість країн Шенгенської зони, які вдаються до таких заходів на своїх національних кордонах, останнім часом суттєво зросла. Окрім Бельгії серед них також Швеція та Австрія.

Нагадаємо, нові заходи, які запроваджує на кордонах Австрія із стримання потоку біженців, можуть зупинити дію Шенгенської зони. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.