Гройсман проти компенсації тарифів міською владою

Вівторок, 19 липня 2016, 10:08

Володимир Гройсман вважає безперспективною компенсацію місцевою владою зростання тарифів на житлово-комунальні послуги за рахунок своїх бюджетів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, вчора під час зустрічі з мерами міст прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що компенсація тарифів є безперспективним рішенням.

"Ви можете залишити ціни, які вважаєте необхідними, а різницю ціни газу ви можете компенсувати зі своїх власних бюджетів, але через кілька років ви будете на межі банкрутства, тому що не можна продавати за 20 копійок те, що коштує 1 грн, все одно хтось має компенсувати 80% і ви зможете компенсувати 80 копійок.

Ви зможете забрати ці гроші від модернізації транспорту, від енергоефективності, від дитячих садків, шкіл, інших інфраструктурних об'єктів і направляти на компенсацію цієї ціни", – наголосив Володимир Гройсман.

За його словами, завданням центральних та місцевих влад є збереження ринкових цін на газ та забезпечення соцзахисту населення, зокрема, за допомогою субсидій.

Нагадаємо, 14 липня на сесії львівські депутати визнали неконституційним та несправедливим підняття тарифів на комунальні послуги.

Мітки: Володимир Гройсман