Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Надзвичайні ситуації

tsn.ua

Середа, 1 серпня 2012, 11:56

У Запорізькій області виявлено вірус африканської чуми

Захворювання африканською чумою зареєстроване в Запорізькій області у селі Комишеватка у приватному господарстві. Про це повідомляє прес-служба державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

31 липняу місці виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт і забезпечений рух автотранспорту в об'їзд та створена робоча група, яка виїхала до Запорізької області з метою координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого розповсюдження збудника чуми в інші регіони України .

Джерелом інфекції ветслужби вважають завезення відпочиваючими з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.