Депутати виступають за приєднання навколишніх земель до Львова

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:30

Львівські депутати створили робочу групу, яка займатиметься розробкою нових меж міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, сьогодні на сесії міської ради Львова депутати розглянули питання про врахування інтересів міста Львова у процесі формування об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Було вирішено проголосувати за звернення до Львівської обласної ради та Верховної Ради України, а також створено робочу групу, яка працюватиме над підготовкою такого документу.

«Львів оточує велика кількість громад і вони мають право на просторовий розвиток. Великий пакет документів про затвердження меж Львова був поданий до Львівської обласної ради. Є відповідні містобудівні розрахунки. Без взаємодії з навколишніми громадами працювати не можемо. Відтак, підготовлений проект меморандуму, де пропонується збереження місцевого самоврядування», – зазначив заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків.

За його словами, Львів зі свого бюджету вкладає великі кошти в інфраструктуру Брюхович, Винник та Рудно, саме тому має право на розвиток агломераційного ареалу.

Як додав в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник, у 2015 році була проголосована ухвала про межі Львова, однак з Львівська ОДА не розглянула це питання через конфлікт міста з Рясне-Руською.

Наразі є підготовлений проект звернення до Львівської обласної ради та Верховної Ради України, а мерія має підготувати проект ухвали і дати його на затвердження облради до кінця тижня.

Нагадаємо, нещодавно на сесії Львівської облради депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів облради не розглядати на пленарному засіданні Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, оскільки планує приєднати частину земель районів до міста.

Мітки: децентралізація, Львівська міська рада, Ростислав Дацків