Бійці АТО зі Львова отримають чотири мільйони на житло

Четвер, 1 грудня 2016, 15:28

Львівські депути виділили додаткові кошти для учасників АТО.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців Львова. Це рішення підтримали 54 депутати.

Зокрема, йдеться про виділення додаткових коштів на купівлю житла, реабілітацію та оздоровлення учасників АТО. Згідно із змінами, інваліди I-III групи зможуть проходити реабілітацію: інвалідам I групи передбачено 50 тисяч гривень, II групи – 10 тисяч гривень, III групи – 8 тисяч гривень. 

Загалом передбачено виділити 4,2 млн грн, з яких на житло бійці АТО отримають 100 тис грн, на реабілітацію – 1 180 тис грн, одноразова матеріальної допомоги дітям загиблих учасників АТО до Дня Святого Миколая становитиме 600 тис грн, а на грошову компенсацію для отримання житла членам сімей загиблих військовослужбовців виділено 2 322,8 тис грн.

Нагадаємо, на початку жовтня Львівська міськрада передбачила матеріальну компенсацію бійцям АТО по 100 тис грн кожному замість земельних ділянок та внесли зміни до програми підтримки учасників АТО – мешканців Львова.

А у вересні добровольчі батальйони зі Львівщини зібрались на пікет під обласною радою і вимагали від депутатів визнати їх учасниками АТО. Тоді ж депутати і визнали добровольців, які не увійшли до ЗСУ або Нацгвардії, учасниками бойових дій на Сході України.

Мітки: Львівська міська рада, учасники АТО