ЛАЗ випускатиме бронеавтомобілі для інкасаторів

Середа, 8 серпня 2012, 19:08

Львівський автобусний завод планує випускати броньовані автомобілі для інкасаторів, якими зацікавився після того, як Нацбанк посилив вимоги до безпеки інкасації коштів банків та зобов’язав банки використовувати машини не старші 7 років.

Бронеавтомобілі випускатимуться на базі моделей Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen Crafter і Renault Master. Завод планує випустити прототип кожної моделі до кінця року та представити їхна ринку.

Автокомпоненти закуповуватимуться у виробників, а збірка бронеавтомобіля проводитиметься на Дніпровському або Львівському автозаводах компанії.

Заступник генерального директора з продажу комерційної техніки "АвтоКапітал" (дистрибутор Mercedes-Benz) Вадим Постригань підтвердив, що його компанія почала співпрацю з ЛАЗом з випуску автомобілів для інкасаторів, але від подальших коментарів відмовився. У "Рено України" не змогли уточнити, чи співпрацюють з ЛАЗом з випуску бронеавтомобілів, але нагадали, що подібну схему спільного виробництва компанії використовують при випуску автомобілів швидкої допомоги на базі Renault Master .

На даний момент в Україні парк інкасаторських машин складає близько 3 тис., із яких  90% потребують оновлення. Середня вартість таких автомобілів становить $ 30-80 тис. Таким чином, найближчим часом на ці цілі необхідно буде витратити близько $ 80-200 млн.

Вартість таких автомобілів у дистриб'юторів Volkswagen порядку $ 50-60 тис. У ЛАЗі вартість автомобілів поки не повідомляють.

Джерело: Укррудпром

Мітки: броньовані автомобілі, інкасатори, ЛАЗ, шептицький