Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Вівторок, 14 лютого 2017, 18:26

Львівська облрада просить в уряду призупинити створення госпітальних округів на Львівщині

швидка допомога

Госпітальні округи пропонують створити лише після проведення адміністративно-територіальної реформи.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради 63 депутати проголосували за звернення до уряду та Міністерства охорони здоров’я про створення госпітальних округів на Львівщині лише після проведення адміністративно-територіальної реформи.

"На сьогодні в основі чинного адміністративно-територіального устрою залишається поділ на райони, а процес створення об’єднаних територіальних громад лише розпочався. Тож існує загроза, що створені поспіхом госпітальні округи не будуть збігатися із майбутнім адміністративним устроєм. На практиці складно буде визначити, на базі центральної районної лікарні якого району створювати лікарню інтенсивного лікування, що може викликати конфлікти між громадами", – йдеться у зверненні.

Депутати зазначили, що створення об’єднаних громад і виділення їм субвенцій з держбюджету з 1 січня 2016 року виявило неузгодженість процесів децентралізації і медичної реформи.

"Вважаємо неприпустимим розпочинати таку важливу для держави реформу, наслідки якої відчують на собі всі українці, без відповідної роз’яснювальної роботи та інформації, а також без чіткого розуміння подальшої долі лікарень",  – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, як анонсував у січні, перебуваючи з візитом у Львові, заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, Львівщина буде першою областю, де у рамках реформи медичної галузі, впровадять госпітальні округи.

Загалом у області планують створити 10 госпітальних округів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.