Львів готовий платити 300 гривень за одну тонну сміття

Четвер, 23 березня 2017, 11:52

Львівські депутати звернулися до міст України з проханням прийняти сміття зі Львова.

Сьогодні на сесії Львіської міської ради депутатати вирішили звернутися до усіх обласних центрів України з проханням допомогти та прийняти на відходи зі Львова. Це рішення підтримав 41 депутат.

Зокрема, місто просить укласти угоди про прийом сміття протягом наступного року від 600 до 2 тисяч тонн у місяць з різними полігонами в Україні. Вартість за кожну тонну сміття становитиме 300 грн.

"У Львові є фінансові можливості для вирішення цього питання, але на побудову сміттєпереробного комплексу потрібен час. Громада Львова буде вдячна за вирішення цього питання", – наголосив Роман Федишин.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, станом на сьогодні сміття не вивезено з 385 контейнерних майданчиків міста.

Нагадаємо, сьогодні більше 30 активістів пікетують Львівську міську раду, а вчора міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий вкласти бюджетні гроші Львова на створення резервного сміттєзвалища для міст України у Чорнобильській зоні відуження.

Додамо, 16 березня у Покровську Донецької області правоохоронці затримали 5 вантажівок зі сміттям, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Після чого Андрій Садовий заявив, що держава закрила останній полігон, куди зі Львова офіційно вивозили сміття.

Мітки: Андрій Садовий, Львівська міська рада, львівське сміття, роман федишин