На Тернопільщині виявили 120 тонн львівського сміття

Четвер, 13 квітня 2017, 14:29

Сміття викинули на території непрацюючого комбікормового заводу в хуторі Михайлівка.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Тернопільській області. 

Зокрема, поблизу міста Шумськ Тернопільської області на комбікормовому заводі у хуторі Михайлів було виявлено 100-120 тонн сміття.

Поліцейські Шумська серед відходів знайшли чеки з львівських магазинів, а, оскільки територія недіючого заводу знаходиться за межами населеного пункту, то ніхто не бачив, хто скинув сміття.

Несанкціоноване сміттєзвалище виявили комунальні служби.

Наразі у екологи та посадовці міськради Шумська встановлюють вартість збитків, а правоохоронці встановлюють, хто саме скинув тут львівські відходи.

Нагадаємо, 3 квітня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що львівські компанії-перевізники ТПВ не мають регулярного доступу до сміттєзвалищ України.

А у середині березня стало відомо, що через критичну ситуацію зі сміттям, у Львові можуть тимчасово закрити продуктові ринки.

Додамо, 17 березня останній полігон, що у Донецькій області, відмовився приймати львівське сміття, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Також правоохоронці розслідують факт змови службових осіб фірм, які здійснюють вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

Мітки: львівське сміття, Національна поліція України, тернопіль