Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

П'ятниця, 21 квітня 2017, 12:49

У Львові майже 300 контейнерів із сміттям є переповненими

львівське сміття

Станом на сьогодні сміття не вивезли сміття з 299 сміттєвих майданчиків міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як наголосили в управлінні житлового господарства міськради, сьогодні вранці сміття не вивезли з 299 контейнерних майданчиків, що становить 24% від їх загальної кількості.

Зокрема, у Залізничному районі не вивезено сміття з 62 майданчиків, у Сихівському – з 62, у Франківському – з 45, у Шевченківському – з 109, у Личаківському – з 21.

Загалом у Львові налічується 1237 сміттєвих майданчиків.

За даними управління житлового господарства, кожного дня у місті назбирується близько 500-600 тонн твердих побутових відходів.

Нагадаємо, з початку квітня всі полігони області, які приймали львівське сміття, є закритими. А 3 квітня міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що львівські компанії-перевізники ТПВ не мають регулярного доступу до сміттєзвалищ України.

Додамо, 31 березня облдержадміністрація припинила координацію вивозу сміття зі Львова, тоді ж міський голова Борислава Ігор Яворський та міський голова Червонограда Андрій Залівський відмовилися приймали сміття зі Львова.

У зв'язку з цим духовенство Львова написало відкритого листа до Всеукраїнської Ради Церков через відсутність можливості вивозити сміття зі Львова.

А нещодавно, для вирішення проблеми вивозу сміття зі Львова, у міській раді створили новий департамент щодо поводження з ТПВ.

Наразі львівське сміття виявляють по всій території України. Вчора на Терпопільщині неподалік місцевого сміттєзвалища зупинили дві вантажівки із відходами зі Львова, а кілька днів тому львівське сміття незаконно викинули на території непрацюючого комбікормового заводу в Тернопільській області.

Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.