Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Андрій Содомора

Вівторок, 25 квітня 2017, 18:02

Андрій Содомора отримає Глодоський скарб у музеї Франка

Андрій Содомора

Львівський перекладач, письменник і літературознавець Андрій Содомора став лауреатом мистецької премії "Глодоський скарб".

Про це повідомили організатори церемонії нагородження.

26 квітня 2017 року о 15:00 у залі літературної експозиції Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка (вул. Івана Франка, 150) відбудеться нагородження цьогорічного лауреата Мистецької премії "Глодоський скарб", яким став відомий письменник, есеїст, перекладач і літературознавець Андрій Содомора.

Лауреата представлятимуть і вітатимуть фундатор премії Григорій Гусейнов, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, літературознавець, франкознавець і громадський діяч Богдан Тихолоз, член-кореспондент НАН України, професор Львівського національного університету імені Івана Франка Микола Ільницький, спеціальний гість із Києва – кінокритик, кінознавець і кіносценарист Сергій Тримбач, львівський музичний етногурт "Курбаси" і актори театрального центру "Слово і голос". Модеруватиме захід літературознавець та есеїст Данило Ільницький.

Автор прозових і поетичних творів, нарисів, образків і медитацій, есеїв, досліджень літературознавчого і культурологічного характерів, низки перекладів з давньогрецьких і давньоримських авторів, Андрій Содомора сьогодні є найкращим знавцем античності в Україні. 

Зазначимо, що церемонія нагородження "Глодоським скарбом" вперше за свою одинадцятирічну історію відбуватиметься у Львові. Вручення "Глодоського скарбу" пройде у форматі лекції Андрія Содомори під назвою "Усмішка".

Додамо, цього року Андрія Содомору висували на здобуття Національної премії ім. Тараса Шевченка за книгу "Поезія. Проза".

Про інтелектуальна біографію Андрія Содомори можна прочитати у статті Варіантів.

Довідка: Фундатором премії є відомий український письменник Григорій Гусейнов, головний редактор часопису "Кур'єр Кривбасу". Премію було засновано 2007 року, і відтоді щорічно її лауреатами є знакові письменники та діячі культури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.