Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Правий сектор

П'ятниця, 14 липня 2017, 12:36

Праваки у Львові зірвали прес-конференцію захисників Монументу Слави

Правий сектор

Сьогодні члени націоналістичних організацій зірвали прес-конференцію присвячену питанню декомунізації Монумента Слави.

Про це повідомив журналіст Варіантів.

Сьогодні, об 11:00, в приміщенні об’єднання профспілок Львівщини, мала відбутися прес-конференція«Збереження Монументу Слави на вул. Стрийській у Львові, як пам’ять про Велику Перемогу над геноцидом Українського народу у Другій Світовій війні». 

Однак, о 10:55, у приміщення зайшли члени націоналістичних організацій (близько тридцяти людей) і не дозволили провести прес-конференцію. Розпочалися словесні перепалки між ними та учасниками заходу. Після цього, власник приміщення попросив усіх вийти. 

"Це кагебісти, «медведчуківці», а пані Іваночко на наших попередніх зустрічах наголошувала та хизувалася, що вона була керівником партії регіонів Шевченківського району. Нас вони в свою чергу називають "агентами Кремля". Я б хотів звернути увагу на те, що наші дії були конструктивні, тактовні. Ми заздалегідь домовилися про те, що старших людей в жодному разі ніхто не буде рухати і меблі в приміщенні теж ніхто не буде рухати. Тому в залі залишився порядок, а з тими "шановними" теж усе в порядку. Наші дії в подальшому будуть теж тактовними і правильними згідно чинного закону», – пояснив керівник Львівського структурного підрозділу ГО "Правий Сектор" Тарас "Хаммер" Бобанич.

 Нагадаємо, у понеділок, 10 липня, Львівська міська рада заявила, що збирається демонтувати аварійні частини Монумента Слави. У такому стані перебуває 45% плит пам'ятника.

Наприкінці квітня представники Української Галицької Партії заявили, що якщо протягом двох тижнів у Львові не демонтують символи комуністичного режиму,  судитимуться з міським головою через бездіяльність.

Відтак у травні міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про створення робочої групи, яка має зайнятися демонтажем Монументу Слави у Львові. Чиновники зверталися з приводу демонтажу пам'ятника до Інституту національної пам’яті, який вказав, що Монумент Слави у Львові не підлягаєобов'язковому демонтажу.

Зазначимо, у Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.