Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Середа, 11 жовтня 2017, 16:05

Україна може потрапити під санкції ЄС через закон про освіту

Євросоюз

Угорщина закликатиме ЄС ввести економічні санкцій щодо України через новий закон про освіту.  

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, Європейський Союз може запровадити проти України економічні санкції у зв'язку з освітньою реформою.

"Якщо Україна не прийме необхідні заходи, то можуть вступити в силу штрафні санкції ЄС у сфері торгівлі, тому що умови асоціації містять домовленість про вільну торгівлю, яка відкриває перед Україною європейські ринки. Таким чином, якщо доведуть, що Україна порушила основні принципи угоди про асоціацію з ЄС, то це може стати призвести до торгових і економічних санкцій", – наголосив Петер Сійярто.

За його словами, Угорщина блокуватиме подальшу євроінтеграцію України, якщо у закон про освіту не внесуть правки.

Зазначимо, Польща та Угорщина ініціювали обговорення українського закону в Парламентській асамблеї Ради Європи 12 жовтня. Цей закон, який Верховна Рада прийняла 5 вересня цього року, офіційно розкритикували Угорщина, Румунія, Болгарія та Росія. 

Йдеться про те, що, згідно з прийнятим законопроектом, національним меншинам в Україні гарантоване право для навчання рідними мовами у державних дошкільних закладах та початкових класах, а на наступному етапі основною мовою викладання має бути українська.

Також 26 жовтня у Львові відбудеться круглий стіл за участі польської меншини, посольства Польщі та Міносвіти щодо впровадження положень закону про освіту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.