Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

автостанція

Середа, 7 лютого 2018, 14:45

Кабмін розпочав реформу автобусних перевезень в Україні

автостанція

Серед змін – за два роки на міських і приміських маршрутах половина всіх  автобусів має бути пристосована для людей з інвалідністю.

Сьогодні, 7 лютого, Кабінет Міністрів України затвердив постанови "Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" та "Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування", які фактично дають старт реформі ринку автобусних перевезень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, внесені зміни до постанов уряду дозволять змінити ситуацію на ринку регулярних автобусних перевезень в країні вже найближчим часом.

"Уперше за останні 10 років ми відходимо від застарілих рудиментів і впроваджуємо норми, які, насамперед, спрямовані на поліпшення безпеки та якості перевезень, а також створення умов для людей з інвалідністю", – зауважив Омелян.

Практичні зміни, за його словами, полягають у:

введенні конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом;

впровадженні вимог щодо обов'язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю, в кількості 35% до кінця 2019 року, з 2020 року – 50%;

перевагу отримають перевізники, що пропонують низькопідлогові автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3, Євро 6);

перевізнику, який працював на маршруті без порушень, надається право продовжити дозвіл іще на 5 років за умови інвестування в оновлення автопарку;

передбачено спрощення процедури проведення конкурсу на внутрішньообласні, приміські, міські автобусні маршрути за рахунок зменшення кількості документів, які подаються на участь у конкурсі, та поступовий перехід на електронну систему подання документів;

спрощення процедури відкриття нових автостанцій і врегулювання проблеми взаємовідносин перевізників і автостанцій.

"Це перший етап реформування галузі автомобільних пасажирських перевезень. На черзі зміни, які дадуть можливість адаптувати маршрутну мережу та мережу автостанцій із потребами громадян і створити загальнодоступний реєстр маршрутної мережі автобусних сполучень у всій Україні", – додав Володимир Омелян.

Зазначимо, у Львівській міській раді сьогодні готуються до провелення конкурсу перевізників на міські автобусні маршрути, адже попередній конкурс, який оголосили ще в січні 2017 року, так і не відбувся через заборону Дніпровського суду.

Дотепер міська рада укладала зі львівськими перевізниками тимчасові угоди.

А минулого тижня у міській раді затвердили нові зразки угод, які заключатимуть із перевізниками по завершенні конкурсу. Відтепер перевізників, які не випускатимуть на маршрути автобуси, не прибиратимуть маршрутки, будуть штрафувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.