Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

хміль михайло

Четвер, 24 травня 2018, 18:25

Нардеп Михайло Хміль працюватиме над політикою захисту та повернення українських заробітчан додому

хміль михайло

Створене сьогодні у у Верховній Раді міжфракційне депутатське об'єднання «Зовнішня трудова міграція» має впровадити системну державну політику з підтримки трудових мігрантів.   

Про це заявив заступник голови цього об'єднання, народний депутат від «Народного фронту» Михайло Хміль.

«Нашим завданням буде налагодити сталий та тісний зв’язок з українцями, які працюють за кордоном (плануємо відповідні поїздки), напрацювати державну політику із повернення наших співвітчизників додому та забезпечити кращий соціальний захист українців, які були змушені покинути Україну, та їхніх сімей. Ми уже маємо відповідні законодавчі напрацювання у сфері трудової міграції із програмним директором Карітасу України Григорієм Селещуком», - зазначив Михайло Хміль.

Поза тим, за його словами, міжфракційне об’єднання наполягатиме на створенні у системі органів виконавчої влади окремого центру, який займатиметься вирішенням проблем українських заробітчан.

Програмний директор Карітасу України Григорій Селещук наголосив, що за 20 років законодавче регулювання у сфері трудової міграції не зрушилось з місця.

«Тішить, що створюється депутатська сила, щоб вирішувати це питання. Адже кілька мільйонів українців перебувають за кордоном, вони об’єднались у понад 150 громадських організацій, і готові до інвестування в Україну. Більше того, мігрантське середовище відгукнулось на ситуацію, коли відбувались трагічні події на сході України. У глобальному світі міграційні процеси не зупинити. Не справа тільки в зарплаті: українці емігрують до Польщі, поляки до Німеччини, німці до США. Мова йде про те, аби цим суспільним відносинам надати певного законодавчого обрамлення і спрямувати цей ресурс, і фінансовий, і людський, на користь нашої держави», – підкреслив Григорій Селещук.

Щоб зрозуміти масштаби проблеми, наголосив директор ГО «Інститут актуальних досліджень» Михайло Басараб, достатньо проаналізувати останні соціологічні дослідження, адже, за даними КМІСу у найближчі півроку в еміграцію планують виїхати близько 900 тисяч українців. 

«Трудова міграція – це не є питання центрів зайнятості. І ухваленням кількох законів тут не обійтись. Це питання потребує системної, послідовної державної політики, щоб держава максимально використовувала цей потенціал і сприяла поверненню своїх громадян додому», - зазначив Михайло Басараб.

Громадські організації, додав він, сподіваються, що після створення депутатського об’єднання Кабмін ухвалить рішення про створення окремого центру у структурі органів виконавчої влади, який системно працюватиме у сфері трудової міграції.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.