Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сокальський район

sokal.lviv.ua

П'ятниця, 10 серпня 2018, 16:58

Для створення нового нацпарку на Львівщині витратять мінімум 20 мільйонів гривень

Сокальський район

У Міністерстві екології та природних ресурсів відбулася нарада щодо створення НПП "Надбужжя" імені Блаженнішого Любомира Гузара. 

Про це повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. 
Нарада відбулася під головуванням заступника міністра Мінприроди України Василя Полуйка. Під час наради обговорили питання необхідністі збільшення територій природно-зоповідного фонду в межах Сокальського району, майбутнє підпорядкування Парку, функціонування та його фінансування. Василь Полуйко наголосив, що Парк має бути створений та підпорядкований міністерству і вже в 2019 році міністерством планується виділення 20 млн. грн. для функціонування Парку та будівництва еколого-просвітницького центру імені Блаженнішого Любомира Гузара в місті Великі Мости Великомостівської ОТГ Сокальського району Львівської області. Всі представники району висловили підтримку створення Парку в структурі Міністерства екології та природніх ресурсів України.

Під час наради було обговорено впровадження заходів з метою забезпечення гідрологічного балансу та збереження унікального верхового болота, що є в межах ботанічного заказника загальнодержавного значення "Волицький" на території Хлівчанської сільської ради Сокальського району. Це болото займає площу 150 га, є найбільшим на Львівщині, що збереглося у природному стані, та має ввійти в склад майбутнього нацпарку.

Національний природний парк створюють з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об'єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Нагадаємо, у травні депутати Сокальської районної ради звернулися до Міністерства екології та природних ресурсів з клопотанням про створення національного парку. До нього ввійдуть землі Жовківського, Рава-Руського та Радехівського лисових господарств. Вартість  проекту парку – 120 тисяч гривень.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.