Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підписання меморандуму

П'ятниця, 17 серпня 2018, 18:20

Львівська область ввійшла до всеукраїнського проекту щодо впровадженню інклюзивної освіти

підписання меморандуму

Голова Львівської ОДА Олег Синютка та перша леді України Марина Порошенко підписали меморандум у Городку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 17 серпня, під час робочого візиту Марини Порошенко на Львівщину було підписано меморандум про включення Львівської області до всеукраїнського проекту щодо впровадження інклюзивної освіти.

Також Марина Порошенко передала Львівщині проекти ресурсних кімнат та медіатек, які покликані реформувати шкільний простір та надати дітям ширші можливості для розвитку.

"Сьогодні ми передавали проекти ресурсних кімнат і бібліотек, які є невід'ємною частиною будь-якої інклюзивної школи. Я думаю, що саме з підписання цього меморандуму розпочнеться перебудова шкільних приміщень коли вони будуть мати пристосовану архітектуру та приміщення для того, щоб там могли займатися діти з особливими потребами", – заявила Марина Порошенко.

На сьогоднішній день у Львівській області вже працює 155 інклюзивних шкіл, у яких вчаться 358 дітей з особливими освітніми потребами. Але загальна кількість дітей, які потребують спеціальних умов на території області складає близько 40 тисяч.

Наразі Львівщина активно збільшує кількість витрат для впровадження інклюзивної освіти.

"Обсяг фінансування на інклюзію збільшено на 40% і цього року він сягнув 8,5 млн. грн.", – додав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.