Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водний об'єкт

nedava.info

Четвер, 20 вересня 2018, 12:57

В Україні запровадять європейську систему моніторингу водних ресурсів

водний об'єкт

Нова система дасть можливість кожному громадянину отримувати класифіковані дані про стан водних об'єктів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Тепер управління за українськими водними ресурсами буде здійснюватись за басейновим принципом як того вимагає Водна рамкова директива Європейського Союзу. Суть директиви полягає в тому, що основною одиницею управління є басейн водного об'єкту. 

"Ми врешті запроваджуємо в Україні точно такі ж  підходи до моніторингу стану поверхневих вод, які діють в  ЄС. Це означає, що ми покінчимо із ситуацією, коли кілька органів моніторили одні і ті ж показники, а за іншими не слідкував ніхто, коли різні органи вимірювали у різних одиницях, а загальнодержавна програма моніторингу не давала чіткої картини стану водних ресурсі", – заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Басейновий принцип управління водними ресурсами також передбачає, що фінансовий механізм гарантує безпосередній зв'язок між платою за водокористування і фінансуванням пріоритетних водоохоронних заходів у межах басейну.

Крім того, нова система моніторингу  дасть можливість  кожному громадянину  та  експерту  отримувати у доступний спосіб і по-європейськи класифіковані дані про стан водних масивів, басейнів річок загалом.  Дані, отримані у результаті моніторингу, будуть оприлюднюватися на спеціалізованому порталі.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.