У Львові оцифровують скульптури Пінзеля

Понеділок, 24 вересня 2018, 12:44

Проект ГО Мистецька Рада "Діалог" отримав державну підтримку на оцифровування спадщини Іоана Георгія Пінзеля.

Про це Варіантам повідомив голова ГО Мистецька Рада "Діалог", координатор проекту "Pinsel_AR" Григорій Семенчук.

Мистецька Рада "Діалог" отримала 1 мільйон 28 тисяч гривень від Українського культурного фонду на реалізацію проекту "Pinsel_AR". За допомогою інноваційних методів фотограметрії, 3D-сканування, віртуальної і доповненої реальності проект має на меті зацікавити якнайширшу аудиторію до ознайомлення, вивчення, осмислення і збереження об'єктів культурного спадщини світового масштабу, а саме скульптур видатного майстра Іоана Георгія Пінзеля.

Проект здійснюється у партнерстві з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького.

"Уже відсканували чотири скульптури. Але на бета-версії сайту, що буде наприкінці листопада, ми оприлюднимо десять цифрових версій скульптур. Окрім сайту в рамках грантового проекту, який підтримав Український культурний фонд, також передбачається створення мобільного додатку. Згодом цифрові копії скульптур стануть надбанням Музею сакральної барокової скульптури Пінзеля. А ми й надалі будемо цим займатися, оскільки наша велика мета – це відсканувати всю спадщину Пінзеля на території України", – зазначив Григорій Семенчук.

Додамо, що на підтримку Українського культурного фонду претендував також проект Львівського національного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької. А львівський театр ляльок оголосив про створення вистави за мотивами роману Юрія Винничука, теж підтриману Українським культурним фондом.

фото: Фб ГО Мистецька Рада "Діалог"

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Мітки: Григорій Семенчук, Львівська національна галерея мистецтв, Мистецька рада "Діалог", новини львова, Пінзель