Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська митниця

Четвер, 29 листопада 2018, 17:21

На Львівщині розмитнили перші "євробляхи"

Львівська митниця

Львівська митниця оформила три автомобілі на суму 203 тис грн. 

Про це повідомляє ГУ Державної фіскальної служби у Львівській області. 

Сьогодні, 29 листопада, у Львівській митниці ДФС оформили три автомобілі "WV Golf" 2002 року випуску, а також два "WV Touran" 2007 року. 

За розмитнення власники авто заплатили 203 тис грн. 

Як повідомляє ДФС, водії зекономили 100 тис грн, бо скористались пільгою щодо нарахування акцизного податку, яка діє упродовж 90 днів з моменту введення в дію Закону від  08.11.2018 № 2612-VIII. 

Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування легкових авто. Зокрема, встанолюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом до 3000 куб.см у 50 євро за одиницю, для більш кубатурних – 100 євро, а для дизельних авто до 3500 куб.см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро. Далі до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта: від об'єму двигуна та від віку транспортного засобу.

Додамо, нещодавно власники "євроблях" влаштовували акції протесту біля Львівської міськради та Львівської ОДА

Також,  з 26 листопада автомобілісти "Авто Євро Сила" заблокували рух у 6 пунктах пропуску Львівщини: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова, Грушів – Будомєж, Шегині – Медика, Угринів – Долгобичув, Смільниця – Кросценко, через те, що 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів на єврономерах.

Також львівська поліція відкрила кримінальне провадження проти активістів, які перекривають дороги поблизу прикордонних пунктів пропуску, а також закликають постраждалих звертатися у відділи поліції.

Крім цього, через те, що активісти не пропусли польських дипломатів, Польща планує встановити особи пікетувальників, щоб при в'їзді депортувати їх з країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.