Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

Четвер, 29 листопада 2018, 17:36

У Львові пообіцяли розібратися із маршрутками до Брюхович

Брюховичі

Львівські депутати підтримали петицію про запуск великогабаритних автобусів до смт. Брюховичі.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про запуск комунального великогабаритного громадського транспорту до смт. Брюховичі. "За" проголосувало 52 депутатів.

Ще 15 вересня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Ярини Остапик "Запустити комунальний великогабаритний громадський транспорт до смт. Брюховичі", яка станом на 16 жовтня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що "жоден комунальний громадський транспорт Львова не їздить до смт. Брюховичі. Міські пасажирські перевезення між Львовом та Брюховичами здійснюються лише приватними перевізниками, які обслуговують маршрут №8 та маршрут №22. Автобуси, які обслуговують ці маршрути, не пристосовані для перевезення тієї кількості пасажирів, які бажають скористатись громадським транспортним сполученням між Львовом та Брюховичами".

Автор петиції наголошує, що через перевантаженість автобусів водії не зупиняються на частині зупинок, а при посадці пільговиків у салон, водії відмовляться їх перевозити безкоштовно.

"Жоден з автобусів, які обслуговують маршрут №8 взагалі не пристосовані для перевезення дитячих візочків чи інвалідних візків при тому, що лікарні та поліклініки загального спрямування, які обслуговують Брюховичі, знаходяться у Львові, а спеціалізовані лікарні Львова, в тому числі офтальмологічна та кардіологічна лікарня розташовані у Брюховичах. Як наслідок, мами з маленькими дітьми на візках та особи з обмеженими можливостями на візках повністю позбавлені можливості добратись громадським транспортом зі Львова до Брюхович та у зворотньому напрямку", – йдеться у петиції.

Відтак, у міськради просять запустити комунальний великогабаритний громадський транспорт та продовжити будь-який міський автобусдо смт. Брюховичі через вул. Замарстинівську.

Відтак, депутати підтримали петицію та доручили до наступної сесії підготувати дорожню карту щодо вирішення цих проблемних питань.

Зазначимо, з 10 грудня міськрада Львова запускає в тестовому режимі два великі автобуси до смт. Брюховичі.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.