Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 20 грудня 2018, 13:20

У Львові затвердили документи необхідні для будівництва сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибович

львівське сміття

Львівська міськрада затвердила договори з ЄБРР щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили кредитний договір від 01.06.2018, укладений між ЛКП "Зелене місто" та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР), договір гранту від 01.06.2018, укладений між ЛКП "Зелене місто", Львівською міською радою та ЄБРР, договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту від 09.08.2018, укладений між Львівською міською радою та ЄБРР.

"За" проголосували 38 депутатів.

Зокрема, йдеться про залучення коштів для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та закупівлі обладнання для очистки фільтратів, будівництва механіко-біологічного комплексу з переробки та перевантаження твердих побутових відходів, розвитку центрів для приймання та подальшої переробки побутових відходів.

У пояснювальній записці до ухвали вказано, що затвердження цих договорів на сесії міськради, укладених цього року, потрібно для того, щоб вони набрали чинності.

Нагадаємо, на початку грудня виконком Львівської міськради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13.

Ще у квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів.

А нещодавно ЄБРР оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали 7 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Додамо, на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни знову виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій. Однак у вересні львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва заводу та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.