Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Монумент Слави

Четвер, 17 січня 2019, 13:29

Аварійну стелу Монументу Слави у Львові демонтуватиме нова фірма

Монумент Слави

Галицька РА підпише угоду з новою фірмою на демонтаж аварійної стели Монументу Слави через відмову виконати ці роботи ТзОВ "БК Альтера".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, Галицька районна адміністрація підпише угоду з новим підрядиком на демонтаж найвищої стели Монументу Слави на вул. Стрийській, яка перебуває в аварійному стані.

Зазначимо, раніше місто підписало угоду на демонтаж з ТзОВ "БК Альтера" за 300 тис грн, однак її розірвали через неможливість фірми вчасно забезпечити обладнання, необхідні для виконання цих робіт.

"Галицька районна адміністрація, яка є замовником проведення робіт з демонтажу аварійної стели Монументу Слави, три рази оголошувала тендер на ці роботи, та ніхто не подавався. Відповідно після цього вступила в дію пряма процедура підписання угоди з виконавцем робіт. Було укладено угоду з компанією "Альтера". Після детального вивчення об’єму і складності робіт, фірма написала листа в Галицьку РА з повідомленням, що просять розірвати договір у зв'язку із виходом з ладу основних засобів, які необхідні для виконання цих робіт", – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року у місті розпочали огородження Монументу Слави через її аварійний стан. Львівські депутати виділили на це 400 000 грн, а ще раніше міськрада дозволила демонтувати стелу із Монументу Слави та передати її до музею "Територія терору". А у травні минулого року міськрада заявила, що наразі не може демонтувати стелу Монументу Слави через складність робіт.

У Львові неодноразово піднімали питання щодо демонтажу Монументу Слави ще з 2014 року. У лютому цього року пам'ятник розмалювали і демонтували деякі елементи.

Додамо, за даними порталу YouControl, ТзОВ БК "Альтера" зареєстроване у січні 2018 року у селі Рудними Миколаївського району, кінцевим власником фірми є мешканець Горлівки Донецької області Владіслав Дутка, а його статутний капітал становить 1000 грн.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.