Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський бронетанковий завод

Середа, 13 березня 2019, 13:01

Львівська облрада вимагає у нардепів посилити оборону України

Львівський бронетанковий завод

Львівські депутати звернулися до Верховної Ради щодо реформування сфери оборони.

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до голови Верховної Ради України та народних депутатів України щодо забезпечення заходів із реформування у сфері оборони та посилення контрольних повноважень Верховної Ради України над сектором безпеки і оборони держави.

"Корупція в оборонному секторі є неприйнятною, особливо гостро це питання постає в умовах сьогоднішньої війни з російським агресором. Ситуація, що склалась в оборонній сфері, вимагає рішучих і швидких дій, оцінки фактів розкрадання, які призводять до підриву обороноздатності країни", – йдеться у тексті зверненні.

Відтак, львівські депутати вимагають у нардепів притягнути винних до відповідальності у справі розкрадання "Укроборонпрому" та забезпечити ефективне у прозоре управління у сфері оборонного комплексу.

Нагадаємо, "Укроборонпром" у вересні минулого року призначив Віктора Андрощука на посаду директора ДП "Львівський бронетанковий завод". Попереднього керівника заводу, Романа Тимківа, звільнили з посади 28 серпня 2018 року за корупцію. Його відсторонили у 2017 році після того, як НАБУ затримало керівництво заводу за підозрою у корупційних діях. Роман Тимків заперечив звинувачення НАБУ щодо розкрадання державних коштів.

У червні 2018 року Міноборони України виграло у судовій справі проти Львівського бронетанкового заводу. У липні справу скерували до суду, – Тимківа можуть позбавити волі на 12 років з втратою права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.