Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сміття у Дрогобичі

Четвер, 11 квітня 2019, 15:52

У Дрогобичі збудують сміттєсортувальну лінію

сміття у Дрогобичі

Дрогобицька міськрада замовила за 32 млн грн будівництво сміттєсортувальної лінії у місті.

КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міської ради оголосив тендер у системі ProZorro на будівництво сміттєсортувальної лінії та допоміжних споруд на вул. Гайдамацькій у Дрогобичі, яке переможець тендеру має здійснити до 5 жовтня 2019 року.

Аукціон стартує 18 квітня, а очікувана вартість послуг становить 32 829 494,40 грн.

Як вказано у закупівлі, переможець тедеру має облаштувати під'їзд до сміттєсортувальної лінії, провести водопостачання та світло, навести благоустрій земельної ділянки, встановити протипожежну сигналізацію, тощо.

Станом на сьогодні, у області вже працюють сміттєсортувальні лінії у Червонограді, Золочеві, Стрию, Новояворівську і Самборі

Нагадаємо, на початок грудня 2018 року Дрогобич продовжував потопати у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття. А у лютому цього року скасувало закупівлю на вивезення сміття з міста через брак учасників.

Однак, незнаваючи на складну ситуацію із вивезенням сміття з міста, Дрогобич продовжує приймати львівське сміття і отримувати за це компенсацію, а у листопаді минулого року місто отримало 3 млн грн з обласного бюджету на вивіз сміття з вулиць Дрогобича на полігони Самбора, Стрия і Миколаєва.

Крім цього, у лютому директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади. Цьому підприємству належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще з лютого 2018 року жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.