Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Середа, 17 квітня 2019, 10:01

Майже 2000 мешканців Дніпровської та Донецької областей голосуватимуть на Львівщині

виборча дільниця

Загалом у другому турі президентських виборів у області голосуватимуть більше 10 тисяч виборців з інших областей України, найбільше – з Донецької та Дніпропетровської.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як звявила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів, вчора закінчився термін подання заяв про тимчасову зміну місця голосування.

За цей час 34 відділи ведення Державного реєстру виборців Львівщини прийняли 22 тисячі 228 заяв про  зміну місця голосування. Для порівняння, перед першим туром виборів 31 березня таких заяв було 20 271, тобто на 1 тисячу 957 менше.

За остаточними даними, 16 тисяч 849 осіб обрали місцем голосування Львівщину, з яких 6 тисяч 530 змінили місце голосування в межах області. Відтак, 10 тисяч 319 виборців з інших областей 21 квітня голосуватимуть на дільницях Львівщини.

"Найбільше тих, хто голосуватиме в нас – це виборці з Донецької (1147), Дніпропетровської (819) областей та Києва (721)", – додала Зоряна Павлів.

Водночас, 5 тисяч 302 виборці Львівщини голосуватимуть за межами області.

Нагадаємо, переможцем першого туру президентських виборів став Володимир Зеленський, який набрав 30,24% голосів. Другим став чинний президент Петро Порошенко з результатом в 15,95% голосів.

ЦВК офіційно оголосила, що другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.