Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Парубій

П'ятниця, 10 травня 2019, 15:47

Парубія зловили на любові до спічів Ірини Луценко

Андрій Парубій

Суд визнав незаконним те, що Андрій Парубій надавав на засіданнях погоджувальної ради депутатів право виступу Ірині Луценко.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Окружний адміністративний суд Києва визнав винним спікера Верховної Ради Андрія Парубія у тому, що він з 5 лютого 2018 року до 8 квітня 2019 року надавав час для виступу на засіданнях погоджувальної ради депутатських фракцій представнику президента Ірині Луценко. 

Як пояснили у суді, справу відкрили за позовом народного депутата від ВО "Батьківщина" Сергія Власенка до голови Верховної Ради України.

Мотивом для ухвалення цього рішення стало те, що відповідно до закону про регламент Верховної Ради "не передбачено надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представнику президента України".

Зазначимо, нещодавно НАБУ відкрило кримінальне провадження проти Андрія Парубія за розтрату держкоштів та перевищення службових повноважень.

Нагадаємо, Парубій пройшов до Верховної Ради на виборах восени 2014 року у складі політичної партії "Народний фронт". У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

У 2018 році Парубій задекларував 879 тис грн доходу і 1,6 млн грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.