Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Четвер, 30 травня 2019, 12:46

Поліція відкрила кримінальне провадження через інцидент у Львівській міськраді

львівська поліція

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження щодо подій у Львівській міській раді за фактом хуліганства.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб, зламавши замок вхідних дверей, пройшли у приміщення Львівської міської ради. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Наразі проводиться досудове розслідування, а на площі Ринок поблизу Львівської міської ради посилено безпеку.

Нагадаємо, вчора активісти увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками щодо відставки Андрія Садового. Під час штурму вони побили керівника адміністрації Євгена Бойка, якого госпіталізували із травмою селезінки, та муніципала.

Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив поліцію у тому, що вона допустила інциденти у Львівській міськраді й, перебуваючи у Києві, поінформував про це міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Додамо, у понеділок низка громадських організацій Львова встановила намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового. Активісти обуруються тим, що у п'ятницю троє чиновників міськради безкоштовно отримали квартири на які претендували учасники АТО зі Львова.

Тоді ж під час виконкому активісти, серед яких були і учасники ГО "Рабів до раю не пускають", облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа. За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії". 

А 27 травня депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.