Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Вівторок, 18 червня 2019, 14:14

Голос Вакарчука повільно піднімається з колін

Святослав Вакарчук

Партія Святослава Вакарчука увійшла до п'ятірки політичних партій, яких найбільше підтримують українці – за неї свої голоси віддали б 5,3% виборців.

Центр "Соціальний моніторинг" оприлюднив на сайті моніторинг електоральних орієнтацій населення України, дослідження тривало 8-14 червня. Зігдно з ним, 5,3% українців голосували б за партію Голос Святослава Вакарчука, а за партію президента Володимира Зеленського Слуга народу – 47,5%.

На другому й третьому місцях опинилися партія Опозиційна платформа – За життя з 11% й ВО Батьківщина з 8,7%. Натомість партію екс-президента Петра Порошенка Європейська солідарність готові підтримати 8,3% опитаних.

Відтак, партія Голос з початку травня наростила підтримку з 0,9% до 5,3%, також піднялися показники Слуги народу – з 39,9% до 47,5%. Натомість Європейська солідарність втрачає рейтинг. 

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії Голос й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку Голосу на парламентські вибори.

Також лідер Голосу заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й не буде об'єднуватися з іншими політичними партіями, а одним із завдань його партії у разі перемоги буде скасування мажоритарної системи.

Партія Голос оприлюднила списки партії для участі у дострокових парламентських виборах, а нещодавно відкликала двох мажоритарників у Луцьку та Києві через невідповідність критеріям: зв'язки із Опозиційним блоком і Віктором Медведчуком.

Крім того, партія Голос представила перших трьох донорів, які зробили внески на її розвиток та фінансування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.