Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Кошак

spm.ucu.edu.ua

Вівторок, 18 червня 2019, 18:43

Кошак проситиме у львів'ян допомоги в підрахунку безпритульних котів

Оксана Кошак

Львів стане першим у світі містом, де ЛКП "Лев" офіційно порахує безпритульних котів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

26 червня у Львові стартує організований міською радою підрахунок безпритульних котів. За словами директорки ЛКП "Лев" Оксани Кошак, подія є непересічною не тільки для України, а й для всього світу.

"Станом на сьогодні жоден муніципалітет, жодне місто не знайшло методики, завдяки якій можна би було порахувати і дізнатися, скільки котів проживає в тому чи іншому місті" – заявила вона.

Кошак також додала, що підрахунок необхідний для вирішення проблеми з кількістю безпритульних котів у Львові.

"Ми часто говоримо, що у Львові є багато безпритульних тварин, але, не знаючи їх кількості, ми не розуміємо масштабів цієї проблеми. Тому зараз ми їх порахуємо і будемо знати напевно. Це своєрідне маркетингове дослідження, на базі якого зможемо збудувати стратегію та сформувати чіткі покрокові плани її виконання" – запевнила директорка.

Вона також провела паралель з тричі проведеними у Львові успішними підрахунками безпритульних собак, за схемами яких рахуватимуть і котів. 

За словами співзасновника міжнародної платформи Animal-ID.info Віктора Копача, процес підрахунку котів відбуватиметься за допомогою адаптації мобільного додатка для підрахунку собак.

"Ми адаптували нашу систему до того, аби працювати з котами. Йдеться не лише про кількість, але й якісні показники: місця скупчення по місту тощо. Відтак місто розумітиме, як далі працювати з котами. Після Львова підрахунок пройде в Німеччині, далі – інші міста України, а загалом вже 15 країн хотіли б порахувати своїх котів" – розповів він.

Підрахунок триватиме 26-30 червня на території міста Львова, з 7:00 до 22:00 год. Організатори підрахунку котів оголошують про старт реєстрації волонтерів. Загалом, підрахунком займатимуться опікуни безпритульних котів та волонтери.

"Місто розділять на сектори, на яких розташують опікуна та його помічника. Волонтер займається обробкою та відправкою даних про котів, що знаходяться на секторі. Опікун – людина старшого віку, з інноваційними технологіями ознайомлена менше, ніж молоде покоління. Проте, інформацію про стать, вік, кличку, хвороби і т.д. знає тільки він. Таким чином відбуватиметься тандемна робота" – заявила Оксана Кошак.

Нагадаємо, Львівська міськрада планує до кінця червня вперше провести підрахунок вуличних котів у місті.

Зазначимо, у лютому Львівська міськрада скасувала закупівлю із відлову безпритульних тварин за 2,6 млн грн через брак учасників. У закупівлі йшлося про проведення вакцинації від сказу 450 котам.

20 березня, у Львові ЛКП "Лев" створило унікальний для Західної України банк крові для тварин, а на початку листопада минулого року у Львові презентували стратегію розвитку інфраструктури для вигулу собак, у рамках якої створять нові майданчики для тварин та реконструюватимуть нові. А у грудні того ж року ЛКП "Лев" отримав крематорій для тварин.

Зазначимо, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.