Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Середа, 3 липня 2019, 16:31

Тимошенко готується підтримати Зеленського

Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко вважає, що її партія може об'єднатися з командою Зеленського на виборах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 3 липня, у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція за участі лідерки партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Під час прес-конференції вона розповіла про економіку держави, енергетичний потенціал Львівщини, проблеми медичної реформи та втрати молодих потенційних кадрів, які масово виїжджають закордон на пошуки роботи.

Зокрема, вона зачепила тему виборів Президента України та наголосила, що має досвід роботи в політиці та виконавчій владі, а відтак й має підготований план розвитку української економіки. Її команда готова підтримати Володимира Зеленського в парламенті та допомогти йому у розбудові держави.

"Президент вже обрали. І у нас з вами є тільки один шанс – максимально об'єднати наші зусилля навколо нового президента і зробити так, щоб ці 5 років ганебно не втратити, не прогуляти і не відстати ще від цивілізованого світу років на 25. Тому позиція нашої команди: або єднаймося і намагаймося допомогти всіма силами і робимо  справу всі разом або тоді треба скаржитися лише на себе" – розповіла лідерка "Батьківщини".

Окрім того, вона розповіла про енергетичний потенціал Львівщини , зокрема про відвідини Любельських шахт . За її словами, завдяки фінансуванню подібних родовищ можна досягти енергетичної незалежності країни.

"Цей комплекс в рік може видобувати понад 8 млн. тонн  відбірного коксівного вугілля. І це означає, що нам не потрібна буде Російська Федерація. Вже відбудувавши цей комплекс ми зможемо мати частину української енергетичної незалежності" – запевнила вона.

На питання, як Юлія Володимирівна бачить подальший хід медичної реформи із загрозою ліквідації багатьох медичних закладів, вона заявила, що реформа – це катастрофа, яка щорічно забирає життя понад 250 тис. українців.

"Коли закінчиться реформа, то люди будуть платити за послуги професійних лікарів з власної кишені згідно європейських лікувальних протоколів, а це за європейськими цінами без допомоги держави. Сьогодні в країні лише 1-2% людей, які можуть оплатити самостійно послуги до прикладу онколога. Всі інші залишаться без лікування, а лікарі без заробітньої плати" – підсумувала парламентарій.

Нагадуємо, раніше Юлія Тимошенко заявила, що Рішення ПАРЄ про зняття санкцій з російської делегації фактично означає провал зовнішньої дипломатії України та фіаско Нормандського формату переговорів про досягнення миру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.