У Львові члени ДВК від "Голосу" та "Слуги народу" не вийшли на виборчі дільниці

Неділя, 21 липня 2019, 15:05

Такі випадки зафіксували на декількох дільницях у Шевченківському районі міста.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила розповіла представниця ВО "Батьківщина" у Львові Наталя Тимчій.

За її словами, на дільниці №462109 не вийшли члени ДВК від представників партії "Голос" та "Слуги народу", через це комісії складніше працювати. Такі ж випадки були ще на декількох дільницях у Шевченквському районі.

"Коли ми почали вже продзвонювати ці дільниці, то нам голови комісій не дуже хочуть коментувати і не повідомляють про це остаточно, тобто є такі що не вийшли, але не кажуть від яких партій" – розповіла Наталя Тимчій.

Також багато порушень зафіксували із незаконною політичною агітацією, яку не забрали у день виборів.

"У Рудно на стовпах біля дільниць висять агітаційні плакати від партії "Свобода"  та "Європейської солідарності" з паном Княжицьким. Також у Залізничному, Шевченківському, Франківському та Сихівському районах відбувалася незаконна агітація у день голосування" – додала Наталя Тимчій. 

Вона також зазначила, що на вулиці Привокзальній на зупинках громадського транспорту зафікусвали приховану політичну агітацію від партії "Слуга народу". Крім цього Наталя Тимчій повідомила, що є випадки, коли громадянам з ID-карткою не дали права проголосувати.

"Є випадки, коли люди приходять на виборчі дільниці здавши свій ID-паспорт з виданою довідкою, і їм не дають можливості отримати бюлетень. Тобто наше законодавство, таких людей, які зараз мають цей перехідний термін немаючи справжнього парспорта на руках, позбавляє можливості проголосувати" – зазначила Наталя Тимчій.

Як повідомила  овготермінова спостерігачка ГМ "ОПОРА" Анжеліка Зозуля загалом у Львівській області поліцейські відкрили 273 кримінальні провадження за порушення під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, на дільницях на Жовківщині та у Самборі бюлетні виборцям видавав лише один член ДВК. А члени виборчої дільниці у селі Вільховець не розмістили інформаційних плакатів про кандидатів-мажоритарників. 

Також на Львівщині 12 виборців намагалися проголосувати без паспорта.

Додамо, КВУ зафіксував випадки незаконної агітації партій Свобода, Голос та Слуга народу

Зазначимо поліція розслідує випадки незаконної агітації на Львівщині.

Мітки: виборчі дільниці, во батьківщина, новини львова, ОПОРА, парламентські вибори 2019, порушення на виборах