З вересня на Львівщині запрацює лісовідновлювальна фабрика

Вівторок, 23 липня 2019, 12:47

У Львівській області запустять в експлуатацію першу і єдину в Україні фабрику з вирощування садибного матеріалу із закритою кориневою системою.

Про це сьогодні під час апаратної нараді y Львівській ОДА доповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

"Ми на сьогоднішній день робимо ривок в лісовідновленні. У вересні ми запускаємо в експлуатацію першу і поки що єдину в Україні фабрику з вирощування садибного матеріалу із закритою кориневою системою – 3,5 мільйони штук. Я переконаний, що це дасть свій результат" – заявив Анатолій Дейнека.

Також він зазначив, що завдяки системній роботі за три роки вдалося зменшити обсяги незаконної рубки майже в 4 рази.

"Я вважаю, що чутки про смерть лісу зокрема на державних лісогосподарських підприємствах у Львівській області є суттєво перебільшені. Я не скажу що все такй райдужно і немаю незаконних рубок у лісі, але вони зведені до мінімуму. Ліс – це не є закритий склад із замком на дверях, ліс є відкритою системою і біля кожного дереа правоохоронця і лісівника не поставиш" – додав Анатолій Дейнека.

Нагадаємо, у червні Анатолій Дейнека заявив, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвав Старосамбірський.

Нагадаємо, у травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Мітки: Анатолій Дейнека, вирубка дерев, вирубка лісів, Львівська ОДА, незаконне вирубування лісів, новини львова