Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Середа, 24 липня 2019, 15:57

Аквамен допоможе Садовому вийти сухим із води у магазині "Океан"

Андрій Садовий

Міський голова Львова хоче провести з мешканцями та фахівцями круглі столи, щоб вирішити подальшу долю ділянки магазину "Океан".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий прагне разом із громадою міста вирішити, що має бути на території колишнього магазину "Океан": громадський простір, виставковий зал тощо.

"Я думаю, що у нас буде ще декілька дуже серйозних круглих столів. Ми будемо дебатувати з громадськістю щодо того, що має бути на цій території: громадський простір, виставковий зал для художників чи митців – це рішення має приймати громада. Зараз я не буду анонсувати кінцевого сценарію, бо для мене важливо, щоб цей процес був процесом, в якому бере участь громадськість. Маємо вийти на єдино правильне рішення" – прокоментував Андрій Садовий.

Нагадаємо, 18 липня інспекція держархбудконтролю отримала доручення на проведення позапланової перевірки будівлі колишнього магазину "Океан" на предмет дотриманні містобудівного законодавства.

Інспекція Держархбудконтролю перевірила будівлю і виявила, що забудовник справді знищив історичну мозаїку, але компанія обіцяє відновити її в тому ж орнаменті. 19 липня виконавчий комітет Львівської міськради скасував містобудівні умови і обмеження цьому забудовнику.

Додамо, 22 липня на порталі е-петицій Олеся Домарадзька зареєструвала петицію з вимогою оприлюднити план реконструкції магазину "Океан" у Львові, затверджений компетентними органами містобудування.

Також вчора, 23 липня, відбулася зустріч Андрія Садового з реставраторами та художниками щодо цієї ситуації, на якій фахівці запевнили міського голову, що відновити мозаїку можливо.

Зазначимо, маркет "Океан" був збудований у 1982 році. Мозаїку з рибами було створено на основі ескізу відомого львівського художника Володимира Патика. У 2012 році Варіанти поспілкувалися з митцем.

Володимир Патик помер 2016 року на 90 році життя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.