Львів'яни вимагають перейменувати одну з вулиць міста на честь Левка Лук'яненка

Четвер, 8 серпня 2019, 15:21

У Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою перейменували вул. Комарова на вул. Левка Лук'яненка.

Сьогодні, 8 серпня, на порталі е-петицій Дмитро Ворончак зареєстрував петицію з вимогою перейменували вулицю Володимира Комарова на вулицю Левка Лук'яненка.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що ця вимога пов'язана із тим, що Комаров був льотчиком-космонавтом СРСР, був членом КПРС з 1952 року й жодним чином не був пов'язаний з містом Львів. Натомість Левко Лук'яненко – дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради, який удостоєний звання Герой України.

Автор пояснює, що Левко Лук'яненко працював у Львові, а під час антитерористичної операції на Донбасі часто їздив у зону АТО й передавав бійцям літературу.

"Керуючись законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про географічні назви", закликаю прийняти рішення про перейменування вулиці, названої на честь Владіміра Комарова, на вулицю Левка Лук'яненка" – йдеться у тексті петиції. 

Вулиця Комарова знаходиться у Франківському районі міста.

Наразі петиція ще не набрала жодного голосу, бо була щойно зареєстрована, а до кінця збору підписів залишилось ще 60 днів.

Зазначимо, у червні у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити купляти маршрутки без кондиціонерів, у нещодавно – встановити у маршрутках та електротранспорті USB-зарядку для гаджетів.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: декомунізація, електронна петиція, Левко Лук’яненко, Львів, новини львова, перейменування