Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячі табори

te.20minut.ua

Середа, 4 вересня 2019, 12:38

Школярів з Львівщини навчали вдалого професійного самовизначення в літніх таборах

дитячі табори

У школах Львівської області триває профорієнтаційна кампанія.

Про це повідомляє Львівський обласний Центр зайнятості.

Новий навчальний 2019-2020 рік тільки розпочався, однак профорієнтаційна 
робота зі шкільною молоддю, яку проводить служба зайнятості, не 
призупинялася і в літній період.

За словами директора Львівського ОЦЗ Василя Барилюка, під час канікул проводилися виїзні акції у літні оздоровчі табори, де юним відпочивальникам в ігровій формі спеціалісти служби зайнятості розповідали про правила вибору фаху, складові вдалого професійного самовизначення "хочу-можу-треба", організовували цікаві конкурси, змагання чи вікторини.

З початком занять відновлюються профорієнтаційні уроки у школі з демонстрацією соціальних роликів, а також професіографічні екскурсії на 
виробництво, зустрічі з представниками різних професій або бізнес-кіл.
Загалом упродовж восьми місяців поточного року майже 500 різних за форматом профорієнтаційних або профінформаційних заходів відвідали 20,5 
тис. школярів.

Під час діалогу майбутнім абітурієнтам пропонують пройти тестування в онлайн режимі на Платформі профорієнтації, що розміщена на сайті Державного центру зайнятості за посиланням http://profi.dcz.gov.ua/, або відвідати центри зайнятості, аби разом із компетентним фахівцем реально оцінити власні здібності, інтереси, можливості та перспективи працевлаштування у різних сферах господарської діяльності.

Окрім того, у січні-серпні в області відбулося 130 методичних семінарів з питань організації профорієнтаційної роботи, у яких взяли участь понад 1,5 тис. працівників закладів освіти та батьків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.