Львів'яни хочуть збудувати на вулиці Куліша багатоповерховий паркінг на тисячу автівок

Понеділок, 23 вересня 2019, 12:05

У Львові зареєстрували електронну петицію з проханням збудувати багаторівневий паркінг на вул. Куліша з виїздом на пр. Чорновола.

Сьогодні, 23 вересня, на порталі е-петицій Юрій Романчук зареєстрував петицію з вимогою розпочати будівництво багаторівневого паркінгу на вулиці Куліша. 

Автор пояснює свою вимогу тим, у центрі міста відсутній багаторівневий паркінг, що створює великі незручності для львів'ян та туристів, а на вул. Куліша знаходиться торгові центри "Форум та "Магнус".

"У місті Львові є вже велика кількість готелів, але не паркінгів, тому вважаю, що ще один готель буде зайвим у Львові. Частину отриманих коштів за продаж комунальної власності пропоную вкласти в будівництво паркінгу" – йдеться у тексті петиції. 

Як вказано у петиції, паркінг мають спроектувати на 1000 парко-місць з заїздом з вулиці Куліша і виздом на проспект Чорновола, а також залишити його в комунальній власності.

"Ця парковка завжди буде приносити дохід в бюджет. Також пропоную долучити мешканців прилеглих вулиць до дольової участі у будівництві, після чого їм залишається власне паркомісце. Будівництво цього паркінгу вирішить колосальну проблему проблему з парковкою в центральній частині міста та розвантажить дороги від хаотичних паркінгів" – йдеться у тексті петиції. 

Наразі петиція набрала 4 голосів, а до кінця збору підписів залишилось ще 60 днів.

Зазначимо, у вересні львів'яни зареєстрували електронну петицію з вимогою ліквідувати автобусну зупинку біля ТЦ "Магнус", а у липні – забрати парковку біля готелю "Львів", а на її місці облаштувати пішохідну зону.  

Також у липні цього року міськрада Львова погодила детальний план території, який передбачає будівництво готельного комплексу з підземним паркінгом на вулицях Куліша та Чорновола. 

 

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: Будівництво у Львові, вул Куліша, електронна петиція, новини львова, паркування у Львові, проспект Чорновола