Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Середа, 9 жовтня 2019, 16:05

Садовий перевірить всі львівські ресторани на сміттєву лояльність

Андрій Садовий

Міський голова Львова дав доручення перевірити наявність договорів на вивезення сміття у закладів громадського харчування.  

Сьогодні, 9 жовтня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про визначення послуги з поводження з побутовими відходами окремою комунальною послугою у місті Львові. 

Таке рішення виникло через зміни у чинному законодавстві, зокрема Законі України "Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами". Відтепер кожен мешканець може укладати індивідуальний договір з перевізником сміття, а у квитанції "вивіз сміття" вказуватимуть окермою графою з чіткою ціною.

Всі старі угоди діють до моменту укладення індивідуального договору, але не пізніше ніж до 1 травня 2020 року. Крім цього міський голова Львова також зобов'язав усі заклади громадського харчування укласти договори з перевізниками.

"Ситуація дуже критична. Дуже часто магазини просто беруть свої пакети зі сміттям і кладуть біля наших міських смітників, і за це платили ми з вами. З другої сторони, я пам'ятаю, коли ми міняли компанії, які обслуговують центр міста,  я був вражений, коли мені подали інформацію, що велика частина ресторанів взагалі немала угод на вивіз відходів" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Крім цього мер Львова доручив керівникам відповідних департаментів та керівникам районних адміністрацій провезти інвентаризацію та перевірку усіх МАФів щодо наявності договору на вивіз сміття.

"Зараз треба перевірити кожен заклад громадського харчування, кожне кафе і будку, тому що всі вони генерують відходи, щоб вони показали угоду з перевізником на вивіз сміття. Це стосується всіх і МАФів, бо в нас деякі МАФи це вже є повноцінні магазини" – додав Андрій Садовий. 

Щодо мешканців багатоквартирних будинків та ОСББ, то вони повинні визначитися чи укладатимуть колективний договір на цілий будинок, чи індивідуальний окремо для кожного, однак при останньому варіанті необхідно буде сплачувати абонентську плату. 

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року у Львові діють нові норми з вивезення сміття.

Додамо, ще 26 вересня 2018 року Андрій Садовий створив робочу групу для визначення норм з вивезення сміття у Львові. А вчора у місті затвердили нову концепцію сортування сміття: діятиме 4-контейнерна система відходів для сухого, мокрого сміття, окремо викидатимуть скло і залишкові відходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.