Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування у Львові

Четвер, 10 жовтня 2019, 16:10

У Львові не підтримали петицію щодо безкоштовного паркування

паркування у Львові

Львівські депутати не проголосували за електронну петицію про безкоштовне паркування автівок біля будинків.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 10 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію "За цілодобове безкоштовне паркування автомобілів біля помешкань їх власників". "За" проголосувало 10 депутатів, що недостатньо для її ухвалення.

Ще 29 серпня депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Івах зареєстрував петицію, в якій закликав "Львівську міську раду розглянути питання про встановлення права цілодобового безоплатного паркування для власників транспортних засобів, які є власниками житла в м.Львові і використовують прилеглі до своєї домівки місця для паркування".

Звернення набрало необхідних 500 підписів. Тож на сьогоднішній сесії міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, повинна була прийняти її або відхилити.

Перед голосуванням автор петиції зазначив:

"Я провів підрахунки. За місяць львів'янин повинен сплатити за паркування біля свого будинку понад 800 грн. Це майже 10 000 грн за 12 місяців. Тобто за рік він повинен заплатити 365 євро. Наші шановні урбаністи говорять, що ми живемо з європейськими цінностями і повинні брати приклад з міста-побратима Фрайбурга та Мюнхена. Але у Німеччині житель може звернутись до свого районного офісу і отримати картку резедента. Він не платитеме за паркування біля власного будинку – тільки за виготовлення документів". 

Крім цього, він порівняв ситуацію із паркуванням у Львові та паркуванням у європейських містах.

"Львівська міськрада каже заплатити понад 360 євро, а житель центру Мюнхена платить за річний абонемент всього 102 євро – 2 765 грн. Та в Мюнхенні заробітна плата не менше 2,5 тис. євро, пенсія – 1,2 тис. євро. Більш того, друга зона у Мюнхені це 30 євро на рік. У Берліні – 20 євро за абонемент на два роки", – додав Сергій Івах. 

Нагадаємо, наприкінці вересня у Львові зареєстрували електронну петицію з проханням збудувати багаторівневий паркінг на вул. Куліша з виїздом на пр. Чорновола.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.