Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   П'ятниця, 1 листопада 2019, 12:25

Мінімальна пенсія у 2020 році повинна бути не менше 3094 грн – Тимошенко

Юлія Тимошенко

Батьківщина наполягає на внесенні змін до держбюджет-2020, за якими мінімальна пенсія буде не нижче прожиткового рівня, тобто не менше 3094 грн.

Про це у середу, 30 жовтня, наголосила Юлія Тимошенко в прямому ефірі на телеканалі NewsOne, передає прес-служба Львівського обласного осередку партії.

За її словами, «Батьківщина» ретельно вивчила поданий до парламенту проєкт бюджету на 2020 рік: «У ньому не передбачено реального суттєвого підвищення пенсій».

«В Україні існує закон, що встановлює на рік мінімальний прожитковий рівень. Він формується на базі конкретних витрат людей, і нижче цього рівня, за європейським конвенціям, платити не можна», – нагадала політик.

Натомість сьогодні, коли українцям платять 1500 грн, 1600 грн, це означає, що влада порушує фундаментальні права людей і міжнародного права, переконана Юлія Тимошенко: «Це, по суті, намірене вбивство людей, адже на цю суму неможливо прожити».

Саме тому «Батьківщина» внесла до другого читання пропозицію і за неї проголосував весь зал, щоб повернути норму, за якою пенсія не може бути нижче прожиткового мінімуму.

«Збільшити розмір пенсій можна завдяки зниженню податкового тягаря, зміни бази оподаткування, а також закону про деофшоризацію», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.